Dr. Wacha Judit

Klinikai főorvos, Gasztroenterológus szakorvos

Dr. Wacha Judit 1981-ben fejezte be egyetemi tanulmányait a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

1986-ban belgyógyászatból, 1990-ben gasztroenterológiából szerzett szakorvosi képesítést.

1981. és 1992. között belgyógyászati, 1992-től napjainkig sebészeti osztályos háttérrel végzi gasztroenterológiai tevékenységét.

Több mint 35 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az emésztőszervi betegségek ellátási területén, annak gyakorlatilag teljes skáláját átölelve.

Főbb érdeklődési területei az organikus és funkcionális emésztőszervi betegségek diagnosztikája, kezelése és gondozása. Szívesen foglalkozik az irritábilis bélbetegekkel. Bőrgyógyásszal karöltve segít kideríteni a különböző bőrtünetek, hasi panaszok hátterében megbúvó ételallergia, hiányállapotok, emésztési, felszívódási zavarok okait.

Sok colitis ulcerozás és Crohn beteg állapotát követi és igyekszik egyensúlyban tartani. Ugyancsak fontosnak tartja, az operált betegek utógondozását. Fontos feladatának tartja a betegtájékoztatást és az emésztőszervi daganatok szűrését, hiszen közismert, hogy ezen daganatos betegségek halálozása hazánkban vezető helyen áll. Időben történő észlelésük pedig évente több ezer életet menthet meg. Több, mint 15 éve tanulmányozza a bélben élő mikroflóra szervezetünkre kifejtett hatásait, ezzel kapcsolatban több publikációja is megjelent.

Számos hazai és nemzetközi konferencián vesz részt. Ismereteit posztgraduális képzések formájában igyekszik megosztani orvoskollégáival és az egészségügyben dolgozó szakdolgozókkal.

A magánrendelések keretében lehetőség van arra, hogy a hozzá forduló igényesebb betegeket kényelmes, kulturált körülmények között, jól felszerelt rendelőben, hosszabb várakozás nélkül láthassa el. Többek között pl. a gasztroenterológiai gyógyszerjavaslatokra várva se kelljen órákat utazniuk.

A vecsési V-Medical Egészségcentrumban lehetővé vált konzultációkat követően, ha endoszkópos eszközös vizsgálatokra is szükség van, egyéb munkahelyein (Endomedix, Pannónia Magánorvosi Centrum) el tudja végezni, így nem kell újabb – idegen – orvost választaniuk.

Társasági tagságai:
Magyar Gasztroenterológiai Társaság, Magyar Mesterséges Táplálási Társaság.

Dr. Wacha Judit rendelési ideje:

Csütörtök 15:00 - 18:00